Home RenoveringSugen på att flytta till Spanien?
Sugen på att flytta till Spanien?

Sugen på att flytta till Spanien?

Med varmt klimat, överdådig kust, rik kultur och vänlig befolkning är Spanien ett av de mest attraktiva länderna i Europa om man vill höja sin livskvalitet. Vill du veta mer kan du klicka här.

Även om livskvaliteten är hög har Spanien också hög arbetslöshet jämfört med andra europeiska länder och man behöver ofta kunna spanska för att få ett bra jobb. Å andra sidan är det så för många länder, att man behöver kunna språket.

Jobbmöjligheter i Spanien

Utlänningar med rätt kompetens kan ofta få jobb inom IT, bilindustrin, läkemedel, livsmedel och turism. Då ska de helst tala ett eller flera av de mest efterfrågade språken: tyska, engelska, franska, nederländska och italienska. Vakanserna ser väldigt olika ut i olika regioner. Språkkunniga har störst chans att få drömjobbet i storstäder som Barcelona, Madrid, Granada, Valencia och Malaga.

Pendla till Gibraltar

Det brittiska territoriet på Spaniens sydkust har engelska som officiellt språk. Omkring 9 000 människor beräknas jobbpendla över gränsen, således är det många jobb kräver att man kan spanska. Gibraltar är ett nav för nätkasinon med företag som verkar över hela Europa. Jobben som kräver andra språk än engelska och spanska finns därför exempelvis inom IT, bokföring och den finansiella sektorn som är knuten till spelbranschen liksom vadhållningsbranschen.