Home RenoveringRenovera inför försäljning

Renovera inför försäljning

Det finns mycket att tänka på innan du ska sälja din lägenhet eller ditt hus. Vilka renoveringar ska göras för att få ut maximalt? Är det fråga om att måla om, fixa trädgården eller bara städa? Vi går igenom de viktigaste renoveringarna och ger dig tips för att få bäst resultat.Det finns många sätt att förbättra dina chanser till en lyckad försäljning. Visst, att städa inför visningen är väldigt viktigt. Låt inte kläder, personliga saker eller använda tandborstar ligga framme. Men kanske ännu viktigare är att ordna med badrum, kök och sällskapsytor. Tänk dig själv – vad skulle du helst vilja se på en visning?

Badrum och kök viktigast

Det som är allra viktigast att fräscha upp i försäljningssammanhang är badrum och kök. Tänk bara på att följa Våtrumsstandard. När du bestämmer dig för att renovera badrummet, välj gärna färger, material och stil på inredningen, men låt ett proffs göra våtrumsjobbet. Om du gör arbetet själv kan du bli betalningsskyldig.Köket är, liksom badrummet, det första spekulanterna tittar noggrannare på. Vi spenderar mycket tid i våra kök – ett fint kök gör människor sugna på att flytta in. Om du inte vill renovera hela köket räcker det kanske att byta bänkskivor eller byta köksluckor? Ny färg på luckor och väggar ger ett lyft.

Vilken stil fungerar?

Vilken stil ska du välja för badrum och kök? När du bestämt dig för att renovera, se det som en investering. Tänk på att alla har olika smak och att trender kommer och går. Det som var inne förra året kanske inte funkar längre. Försök att hålla dig till en stil som fungerar över tid.Till sist. När du renoverar inför en försäljning, fräscha upp det som är allra viktigast och håll resten snyggt. Tvätta dina fönster noggrant. Har du trädgård? Den får gärna vara inbjudande vid visningen. Låt köparen bli inspirerad. Ställ dig själv frågan: hur skulle jag som köpare vilja att huset eller lägenheten såg ut?