Home InredningTidlös inredning för alla hem

Tidlös inredning för alla hem

Om du vill grundrenovera, höja värdet eller fixa till inför en försäljning behöver du se över inredningen och ytskikten i hemmet. Hur insidan ser ut kan göra mycket inför en budgivning eller den allmänna trivseln i huset. Du kan fylla alla rum med din personlighet och vara hur extrem som helst: men det kanske inte för med några fördelar till husets värde. Att välja tidlösa material och tidlös inredning fungerar bättre och ger dig ett hem som du kan leva länge i utan att vantrivas, samt lockar fler besökare till en eventuell visning.

Marmor

Detta vackra material har haft sina trender, sedan 2016 har marmor varit en del av topp 10 som bästa inredningsdetalj. Marmor är marmorerad sten som ger vackra skiftningar och är extremt hållbart även om det är en av de mjukare stensorterna. Marmor finns på flera ställen i världen, vi bryter även marmor i Sverige, men den mest tidlösa och populäraste är Bianco Carrara som är högvit med grå marmorering.

Minimalism

Det är inte helt tidlöst, ser vi tillbaka på sekelskiftet och 1800-talet var svulstigt och mycket saker helt klart en populärare stil. Men om du vill leva i ditt hem i 20 år eller locka personer från alla inredningsstilar ska du ha en minimalistisk stil med välvalda detaljer. Fyll inte upp hela fönsterbänken med blommor och ljuslyktor, låt ljuset som strömma in och få ta plats. Inför en försäljningsfotografering är minimalism toppen för att framhäva utrymme och hinta om dess potential.

Vitt

Man kan tycka att vitt är tråkigt, men det fungerar! Små rum känns större, stora rum blir grandiosa och ett äldre hus känns fräscht och pånyttfödd. Att använda vitt har nog varit 2000-talets vanligaste inredningsmetod. Allting blir bättre om du använder vita toner. Vill du göra det lätt för dig själv att inreda, lätt för en ny ägare att sätta sin egen prägel, ska du använda vitt till väggar och tak. Till och med golven kan målas vita om men kanske inte tak, väggar och golv samtidigt.