Home TipsFörberedelser för sommarens altanbygge
Förberedelser för sommarens altanbygge

Förberedelser för sommarens altanbygge

Det är något som är riktigt tillfredsställande med att bygga och fixa till hemma. Självklart kan du anlita folk som gör det åt dig men det kostar mer pengar. Vill du istället försöka bygga en altan själv, finns det gott om information på nätet som du kan ta hjälp av. Det är inte speciellt komplicerat i slutändan.

Först behöver du planera och förbereda innan du börjar att bygga. Bestäm vilken grund du vill ha till altanen, antingen plintar, murblock eller plattor. Plintar är att föredra eftersom altanen blir stadigare och sjunker inte lika lätt med tiden.

Bra verktyg och material är viktigt

Du behöver köpa in reglar, trall och skruv så att allt är på plats innan du sätter igång. Se även till att ha alla de verktyg som du behöver för att du ska kunna bygga klart altanen. Du behöver en skruvdragare, gärna med två batterier så slipper du vänta på att batteriet ska ladda klart. En ordentlig kapsåg behöver du också för att såga till trallen i rätt längder.

För att ditt altanbygge ska bli ett roligt projekt behöver du rätt grejer och du behöver ha allt på plats. Du kan exempelvis hitta det som behövs på nätet till ett billigare pris.