Home RenoveringÖka säkerheten i hemmet

Öka säkerheten i hemmet

Oavsett om man just har köpt ett hus, planerar på att sälja det eller är någonstans mittemellan dessa två är det värt att tänka på hur säkert ens hus egentligen är. Säkerhet kommer dock i många olika former och att se över alla dessa är starkt rekommenderat.

Brandsäkerhet

Bränder kan snabbt vålla omfattande skador på ett hem och det är viktigt att veta hur brandsäkert ens hem är. Ett hem görs mycket mer brandsäkert ju fler av de följande det inkluderar:

  • Brandvarnare som tillsammans kan täcka hela hemmets yta
  • Brandsläckare av en lämplig klass
  • Brandfilt för släckning av mindre bränder och för att minska spridningen
  • Spisvakt som kan detektera bränder och bryta elförsörjningen

Inbrottssäkerhet

Inbrott sker varje dag och alla olika timmar under dygnet. Att försöka titta på sitt hem utifrån en inbrottstjuvs ögon och säga vad den svagaste punkten är kan vara en av de bästa sätten att hitta var man borde börja inbrottssäkra sitt hem.Alla dörrar borde ha lås av bra kvalitet, fönster kan säkras ytterligare med extra beslag, belysning kan sättas på timer för att simulera att någon är hemma även när huset står tomt. Vi kan till och med installera inbrottslarm för att minska risken av stöld utifall att någon faktiskt tar sig förbi ett eller annat lås.

Barnsäkerhet

Vårt hem måste också vara en säker plats för alla som vistas i det. Den mest utsatta gruppen är så klart unga barn som inte fullt lärt sig farorna som kan lura i ett hem. Att barnsäkra sitt hem betyder att man tittar på var barn kan ramla, bränna sig, skära sig, klämma sig, få tag på saker de absolut inte bör stoppa i munnen och liknande.Som vuxen märker vi oftast inte dessa faror för att vi vet att vi kan undvika dem i stort sett varje gång och vet hur vi bör och inte bör använda våra saker. Barn saknar mycket av denna kunskap och erfarenhet och behöver därför vårt hjälp.