Home TipsSkaffa elbilsladdare till bostadsrättsföreningen
Skaffa elbilsladdare till bostadsrättsföreningen

Skaffa elbilsladdare till bostadsrättsföreningen

Det börjar bli alltmer populärt att köra en elbil. Därför är det en fördel om din bostadsrätt kan erbjuda parkeringsplatser med elbilsladdare. En elbil släpper inte ut någon koldioxid när du kör den. Med andra ord hjälper din förening till att röra samhället mot en mer hållbar framtid, när ni har utrymme för elbilar.

Så får du en elbilsladdare installerad

Styrelsen i din bostadsrättsförening beslutar om det ska installeras en laddbox. Det beror på att det är föreningen som får stå för kostnaden. Så det du behöver är:

  • Att styrelsen beviljar installation av laddboxen
  • Du hittar en passande leverantör samt laddbox
  • Kontaktar en elektriker som kan besiktiga fastighetens elsystem
  • Boka installation
  • Att elektrikern även utför en kvalitetskontroll samt slutbesiktning.

En investering i framtiden

Det kan låta dyrt att installera en elbilsladdare då det kan kosta mellan 5 000 till 12 000 kronor plus installationskostnader. Men, det finns bidrag som du och din bostadsrättsförening kan söka genom Naturvårdsverket. Ni kan då få upp mot 50 % av den totala kostnaden. Den svenska staten finansierar bidraget, som heter Klimatklivet. Det här bidraget finns till för att hela landet ska kunna bli mer fossilfritt och grönt.

Om du är ute efter en elbilsladdare, då kan du ta en titt på nätet först för mer information och bokning av konsultation.