Home RenoveringGöra huset iögonfallande

Göra huset iögonfallande

Vare sig man planerar att sälja bostaden eller bara vill lyfta det yttre till en ny höjd kan ett iögonfallande hus vara något man vill satsa på. Nu finns det så klart många olika vägar man kan ta till detta mål. Det gäller att hitta det som passar bäst för huset.

Skriva husnumret med bokstäver

En sak som nog få av ens grannar har är ett husnummer som är utskrivet med bokstäver. Om man nu kan göra detta beror förstås på hur många bokstäver som krävs och huruvida man har plats för dem på husets framsida. Ett tips är att stå vid vägen och testa hur stora bokstäverna måste vara för att de ska synas tydligt. Om de syns tydligt finns det butiker som Fasaddekor där man kan köpa dessa.

Måla huset en ovanlig färg

Hus kommer i alla möjliga färger idag och det är nog svår att hitta något som inte har använts tidigare. Men allt som behövs för att huset ska bli mer iögonfallande är ju att det står ut i sin omgivning. Titta runt bland husen i området och se vilka färger som finns representerade redan. Men tänk också på att det kan finnas bestämmelser för vilka färger man får använda i ett område. Väsentliga förändringar av fasaden, även om det bara handlar om färgen, kan faktiskt kräva bygglov.

Öppna upp med större fönster

Stora fönster har blivit något av en modegrej idag. Allt fler öppnar upp sina hem med riktigt stora fönster för att släppa in mer solljus och skapa bättre utsikt. Ska man dock göra detta måste man ju även tänka på insynen. Det kan ju vara något som ser bättre ut på baksidan än framsidan.