Home TipsBörja bygga upp ditt smarta hem
Börja bygga upp ditt smarta hem

Börja bygga upp ditt smarta hem

Konceptet smarta hem är något som funnits en tid nu. Det handlar om att du styr hemmet via exempelvis din telefon. Du kan bland annat tända och släcka belysning eller slå på värmen i fritidshuset, till att styra larmet. Via videolänk kan du hålla koll på huset och trädgården när du inte är på plats. För att se allt du kan göra är det bra att börja online.

Utrustning och tillbehör till ett smart hem

En vanlig orsak till att det blir inbrott under semestertider är att inbrottstjuvarna ser att det är mörkt på kvällarna. Till och med det vanliga knepet med en tidsinställd strömbrytare genomskådar tjuvarna ganska lätt. Men om du istället styr belysningen eller din TV från hotellet kommer alla tro att du är hemma.

Det är till och med möjligt att hålla koll på växterna och om du inte har ett smart bevattningssystem kan du be någon granne vattna dem om de ser hängiga ut. Om du lånar ut en RFID-tagg så kan de slå på och av larmet utan att du behöver lämna ut koderna. Du kan till och med se exakt när de går och lämnar ditt hem, med hjälp av meddelanden och video.