Home InredningUppdatera hemma
Uppdatera hemma

Uppdatera hemma

När det gäller heminredning är det lätt hänt att fastna i gamla hjulspår. Kanske har du och din eventuella partner tagit med er möbler från era tidigare lägenheter och kombinerat dem efter bästa förmåga. Eller ni har gjort det enkelt för er och inhandlat hela bohaget på något av de större möbelvaruhusen, vilket på sikt kan kännas lite själlöst. Idag lägger många av oss allt mer tid och energi på våra bostäder. Inredning har blivit ”det nya modet”, och det är viktigt för oss att trivas med hemmiljön. Ett sätt att uppnå det kan vara genom att uppdatera möblemanget med unika och annorlunda föremål.

Skapa unik känsla

Genom att ha en tidlös och stilren bas i din inredning skapar du förutsättningar att kunna variera den utan att behöva göra om allt från början. Ofta är klassiska möbler i naturmaterial av hög kvalitet en bra grund att stå på. Kanske vill du därifrån göra hemmet unikt genom att inkludera mer rustika och lantliga föremål, i exempelvis mörka träslag, patinerat läder eller smidesjärn. Det kan röra sig om en specialbyggd sänggavel, puffar istället för stolar eller antika golv- och taklampor, gärna begagnade, som har en historia att berätta. Det rustika kan du kombinera med lättare, närmast feminina detaljer, som ljus textil, spets och skira vaser.

Börja smått

Om det känns ovant att inreda i den stil vi beskriver ovan kanske du vill börja med att inkludera den i mindre skala, med hjälp av vackra accessoarer och detaljer. Till exempel kan en handknuten matta, prydnadskuddar, ljuslyktor i mässing eller en mindre lampa ge dig en idé om hur en mer lantlig och vintagebetonad inredning skulle kännas. Den här typen av inredningsföremål är såklart inte lika vanliga som de massproducerade. Det finns dock flera spännande butiker om du bara ser dig om lite. Bland annat här kan du hitta rustika möbler, som skapar atmosfär och känsla i just ditt hem.