Gå före Stockholms bostadskö – den längsta i världen…

Stockholms stad blev nyligen nominerad i Guinness rekordbok, enligt Expressen. Tyvärr är det inte för något särskilt smickrande. Stockholm har nämligen nominerats för att ha den längsta bostadskön i hela världen.

Det här är inget skämt.Robert Hannah tycker Stockholms bostadskö är alldeles för lång

Liberalen Robert Hannah, tjänstgörande riksdagsledamot, är den som nominerat stadens rekordlånga bostadskö till Guinness rekordbok.

Stockholm har hanterat bostadsfrågan sämre än resten av världen och nu står vi inför en bostadskris vi sent kommer glömma.

Med en genomsnittlig kötid på 8 år för en lägenhet i Stockholms förorter löser inte regeringen den här problematiken över en natt.

bostadskön i Stockholm är inte trevlig

Nämnvärt är att i andra europeiska storstäder som Köpenhamn, Oslo och London är ibland veckor allt som krävs för att man ska få chansen att lägga vantarna på ett hyreskontrakt – ofta i första hand med helt okej villkor.

I Sverige är det inte ovanligt att man vid 18 års ålder ställer sig i en bostadskö – för att kommande år samla in tillräckligt med kapital för att slutligen köpa en bostadsrätt.

Svenska ungdomar har inte alls lika stor chans att få sig en egen lägenhet som ungdomar i utlandet har i dagsläget. Speciellt inte i vår huvudstad Stockholm. Det är därför vi finns.

Hela poängen med bostadskaos.se är att göra det möjligt för dig att passera bostadskön i Stockholm primärt men även i resten av landet.

Passera bostadskön i Stockholm är svårt, varför många inte gör det.

Jag som skriver den här artikeln har personligen gått förbi världens näst längsta bostadskö – närmare bestämt bostadskön i Göteborg.

Detta genom att bl.a. skicka ut mail till alla privata hyresvärdar.

2017 handlar inte om att stå i bostadskön snällt – utan om att armbåga sig fram.

På ren svenska gäller det att ta för sig numera. Det är inte som förr.

Passera världens längsta bostadskö redan idag genom att läsa mer om vår e-postlista Stockholm Shortcut. Klicka här för mer information.

Glöm inte:

  • Stockholm har världens längsta bostadskö.
  • Med Stockholm Shortcut har du har en oerhörd fördel gentemot andra hyressökande.
  • 99:- är ett billigt pris för att eventuellt få en lägenhet för resten av ditt liv.

Hej! Mitt namn är Nabil och när jag var på jakt efter en lägenhet i Göteborg år 2016 insåg jag att BoPlats inte var till någon större hjälp. Jag ringde då hundratals samtal till privata hyresvärdar och fick en lägenhet i första hand till slut.

Det är allt den här webbplatsen handlar om, kort och gott – om hur man inte behöver stå i en bostadskö men fortfarande kan få sig en lägenhet i en storstad relativt smärtfritt. Jag hoppas blogginläggen är till hjälp och att du finner mina adresslistor användbara ifall du väljer att pröva på det här. Lycka till!

Lämna en kommentar